Latin Amerika’da Türk rüzgarı

Spread the love

8Türk firmaları, Brezilya’nın Sao Paulo kentinde düzenlenen “Premiere Brasil 2014” fuarından yeni iş bağlantıları ile döndü.

İstanbul’da düzenlenen Premiere Vision İstanbul fuarının yankıları devam ederken; Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) tarafından milli katılımı organize edilen kumaş ve aksesuar ürünlerinin sergilendiği PV Brasil fuarı da tamamlandı. Türkiye’yi UTİB öncülüğünde dünyanın her yerindeki fuarlarda temsil eden Türk firmaları; 4 – 5 Kasım tarihlerinde Sao Paulo kentinde düzenlenen fuarda yeni iş bağlantıları kurdu. Binlerce profesyonelin ziyaret ettiği ve 13 ülkeden 139 firmanın ürünlerini sergilediği fuarda yer alan firmalarımız, Türk ürünlerinin girmekte zorlandığı Güney Amerika pazarına girme fırsatı yakaladı.

GÜNEY AMERİKA PAZARININ GİRİŞ KAPISI

Fuarla ilgili değerlendirmelerde bulunan UTİB Baş- kanı İbrahim Burkay; genel ihracat ortalamasının üzerinde bir ihracat artışı yakalayan Türk tekstil sektörünün; tasarım ve malzeme konusundaki farklılığını tüm dünya pazarlarında göstermek istediklerini vurguladı. “Tasarım ve moda konusunda her geçen gün belirleyici olan sektörümüzü, sadece komşu ülkeler ve gelenekselpazarlarımızda değil; farklı noktalarda, yeni fırsatlar sunan pazarlarda da tanıtmak istiyoruz” diye konuşan Burkay, PV Brasil fuarının özellikle Güney Amerika ülkelerine açılan bir kapı görevi gördüğünü söyledi

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ÖN PLANDA

İbrahim Burkay, dünyada tekstil sektörünün son durumunu da değerlendirdi. Genel bakışta, Gü- ney Amerika dahil pozitif bir durum olduğunun gözlemlendiğini belirten Burkay, şöyle konuştu: “2013 yılı sonu itibarıyla dünya toplam tekstil ticareti 270 milyar dolar ve dünya toplam hazır giyim ticareti 498 milyar dolar olarak gerçekleşti. İplik ve kumaş üretiminde dünyadaki güncel duruma baktığımızda, tekstil ve moda endüstrisi adına Pozitif göstergeler mevcut olduğunu görmekteyiz. 2014 yılında Asya’da lif üretiminde hafif bir artış gözlemleniyor. Avrupa ve Güney Amerika’da veriler stabil durumda. Asya ve Güney Amerika kıtasında kumaş üretiminde bir artış trendi beklenirken Avrupa’da aynı düzeylerde devam etmektedir. Bununla birlikte tekstil ve hazır giyim sanayisinde güncel trendlerin –sürdürülebilirlikkavramı üzerinde yoğunlaştığını görüyoruz”