Malkan’dan konfeksiyon yatırımlarına büyük destek

Spread the love

25Son 5 yılda, gerek Türkiye’de gerekse birçok ülkede, konfeksiyon ve hazır giyim sektöründe ciddi yatırımlar yapan yerli ve yabancı büyük firmalar, projelerinde Malkan ürünlerini tercih etmeye özen gösteriyorlar.

1971 yılında kurulan Türkiye’nin ilk yerli sanayi tipi ütü makineleri üreticisi (Türkiye’de ilk üretilen sanayi ütüsü bugün Rahmi KOÇ müzesinde sergilenmektedir) Malkan Makina, sektörde 43 yılı geride bırakırken hem iç piyasada hem de dış ülkelerdeki etkinliğini artırarak sürdürüyor. Malkan özellikle son 10 yıl içerisinde, PLC kontrollü tam otomatik spesiyal ütü presleri konusunda geliştirdiği yenilikler sayesinde konfeksiyon ve hazır giyim üreticilerinin ilk tercihlerinden birisi olma özelliğini koruyor. Bu sayede iç piyasada kurulduğu günden beri elinde tuttuğu pazar liderliğini devam ettirirken, tüm dünyada özellikle Alman ve İtalyan marka olan rakipleri ile de başa baş bir rekabete girişmiş bulunuyor. Bunda da ucuz ve kalitesiz Çin mallarına karşı yüksek kalite ve teknolojisi, pahalı Avrupalı ütü markalarına karşı ise kalitesi ve çok düşük fiyat avantajı ile son derece başarılı oluyor.

 

BÜYÜK PROJELERDE MALKAN İMZASI

Bugün 8.600 metrekare kapalı alanda, 700 çeşidi bulan ürün gamından yılda 15.000 adet makine üretim kapasitesine sahip Malkan Makina; üretimini gerçekleştirdiği ütüleme ekipmanlarının  yaklaşık % 45’ini 87 ülkeye ihraç eder duruma gelmiştir. Üretim bandında bulunan yüksek teknolojik CNC tezgahlar, lazer kesim tezgahı ile eğitimli mühendis ve teknik personeli sayesinde hatasız ve yüksek kalite düzeyinde malzeme işleme kabiliyetine sahip olan Malkan, ulusal ve uluslar arası tüm kalite standartlarına uygun bir şekilde gerçekleştirdiği ürünlerle sektörün en kaliteli yerli markası olmaya hak kazanmıştır. Yine sektöründe ilk ISO-9001 belgesi almaya (Mayıs 2000 yılı) hak kazanan ve bugüne kadar Kalite Yönetim Sistemi’ni başarıyla uygulamaya devam eden Malkan Makina, sistemin en önemli gereklerinden biri olan sürekli iyileştirme ve gelişmeyi kesintisiz bir şekilde uygulayarak üretim maliyetlerini düşürücü çalışmalar gerçekleştirmekte ve bu sayede uygun fiyat avantajını da sürdürmektedir. İşte bu avantajlarından dolayı sürekli artan bir pazar payı grafiğine sahip olan Malkan’ın ürünleri ile katkı sağladığı büyük projelerden 2014 yılında yurt içinde ve yurt dışında gerçekleştirilenlere örnek olabilecek bazıları şunlar:

DAMAT-TWEEN/GİRESUN

Türkiye’nin erkek giyim denilince akla ilk gelen markalarından DAMAT-TWEEN, 2015 yılının ilk çeyreğinde Giresun’da devreye alacağı yeni yatırımında, ütüleme sistemlerini komple Malkan Makine ile kurdu. Hali hazırda mevcut üretim tesislerindeki günlük 4.000 adet üretim kapasitesine 3.000 adet günlük üretim ilavesini gerçekleştirecek ve ilave 600 kişiye istihdam imkanı sağlayacak olan bu yeni tesisin tüm ara ütü ve son ütüdeki pres ve bilumum tezgah ekipmanları Malkan tarafından DAMAT-TWEEN’İN kendine has şıklık çizgisine özel olarak üretildi. Böylelikle Malkan, Türkiye’nin en önde gelen hazır giyim üreticilerinden oluşan zincirine çok önemli ve büyük bir halka daha eklemiş oldu.

 

AVANGARDE (AGİLOĞLU)/İZMİR

Ülkemizin erkek hazır giyim üzerine en önde gelen üreticilerinin bulunduğu piyasalardan birisi olan İzmir’de yeni bir yıldız doğuyor. Hem kendi markasını üretmek hem de fason üretim amaçlı gerçekleşen bu yeni yatırım da A’dan Z’ye Malkan Makine tarafından anahtar teslim gerçekleştirilen bir projedir. 2014 Aralık ayında tamamlanacak olan kurulum ve devreye alma işlerinden sonra 1 Ocak 2015 itibariyle üretime başlanacak Agiloğlu’nda ara ütü ve son ütüde kullanılacak bütün ekipmanlar Malkan markadır.

 

MARENGO (AYPATEKS) TEKSTİL/KIRKLARELİ

MARENGO,  Aypateks Tekstil  tarafından yaratılan, Türkiye’nin en genç ve hızlı büyüyen markalarındandır. Avrupa’nın birçok ülkesi başta olmak üzere Ortadoğu, Kuzey Ülkeleri  ve Kuzey Afrika ülkelerine büyük çapta ihracat gerçekleştirmektedir.  Aynı zamanda MARENGO’nun yurt içinde de 600 ayrı noktada ürün satışı mevcuttur.  Mazisi ve üretim tecrübesi 1960’lı yıllara kadar dayanan MARENGO’nun faaliyete başlangıç yılı 1999’dur ve bu kadar kısa zamanda, böylesine hızlı bir yükseliş yakalamasının ilk nedeni, modern ve  rahat kalıp yapısını en modern, şık kumaşlar ve materyaller ile birleştirmesidir. Sahip olduğu modern ve rahat kalıp yapısı ile uyumlu ütüleme formlarını ise geçtiğimiz yıl tanıştığı Malkan’ın ileri teknoloji düzeyindeki ütüleme preslerinde keşfetmiş ve 2014 yılı içerindeki tüm ütüleme ekipmanı yatırımlarını Malkan’dan gerçekleştirmiştir.

 

SİR (KOSTÜM) GİYİM/İZMİR

1967 Yılında, İzmir’de kaliteli ve yenilikçi üretim anlayışı ile dokuma hazır giyim sektörünün birisi olma hedefi ile kurulmuştur.  Müşteri memnuniyetini hedef alıp gelişmiş teknolojiyi kullanan Sir / Kostüm Giyim San. Tic. A.Ş dünyanın önemli markalarına ve iç piyasadaki seçkin firmalara döküm erkek hazır giyim olarak üretim yapmaktadır. Sir / Kostüm Giyim San. Tic. A.Ş fason üretimin yanı sıra Sir markası ve fason müşterileri için Ceket, Takım, Trenchcoat, Mont ve Kaban grupları olmak üzere sezon trendlerinin yansıtıldığı bir koleksiyon hazırlamaktadır. 2013 yılı başında taşındığı 9.000 m2’lik yeni üretim tesisinde kapasite artırımı için gerekli olan tüm ütüleme ekipmanları alım ve yenileme projelerinde, 2014 yılı boyunca Malkan’la çalışmıştır. Söz konusu tesiste yaklaşık 550 çalışanla yıllık 390.000 ad üretim kapasitesi mevcuttur.

 

KLASMEN/İSTANBUL26

2004 yılında fason üretim yaptırarak konfeksiyon ve erkek hazır giyim sektörüne giriş yapan firma, çok başarılı bir 10 yıllık büyüme sürecinin ardından 2014 yılı itibariyle kendi üretim tesisini kurmuştur. Antoni Zeeman ve Torres gibi kendi markalarının yanı sıra piyasanın da önde gelen bazı markalarına üretim yapmaktadır. Kuruluşunun ardından çok kısa bir sürede günlük 450-500 ad üretim kapasitesine ulaşılan tesiste komple son ütü ve birçok ara ütüleme ekipmanını Malkan’dan temin etmenin rahatlığı yaşanmaktadır. Zira Malkan’ın preslerinde sağladığı üstün kalıp-form uyumu, adetten ziyade kaliteli ve standart üretime önem veren Klasmen gibi firmalar için en başta gelen tercih sebebi oluyor.

 

ALJEKA/POLONYA

Gerek üretim kapasitesi, gerekse kaliteli ve standart üretim konusunda atılım yapmak isteyen firma, AB destekleme fonlarından faydalanarak gerçekleştirdiği komple ütüleme seti yatırımında ülkemizden Malkan’ı tercih etti. Polonya piyasasındaki Alman marka ütülerin egemenliği ve yıllar öncesinden gelen güçlü referanslarına rağmen, Malkan’ın hem üst düzey teknoloji ürünü hem de Almanlara göre düşük maliyetli ütülerinin kalitesine bakarak bir Türk markasını tercih etti. 6 ay gibi kısa bir sürede üretim kapasitesini ikiye katlayıp, çok daha kaliteli takım elbiseler üretmeye başlayan ALJEKA, Malkan’ı tercih etmekte ne kadar haklı olduğunu kısa zamanda görmüş bulunuyor.

 

ŞÖHRET TEKSTİL/ÖZBEKİSTAN

Son yıllarda Malkan’ın ve diğer Türk makinecilerin katkılarıyla iyice hareketlenen Özbekistan’daki konfeksiyon ve hazır giyim sektöründe, Malkan ailesine 2014 yılında katılan son üye ŞÖHRET TEKSTİL oldu. Firma müşterilerinden gelen talepler doğrultusunda hem kaliteye hem de adede yönelik artış hedeflerini tutturmak amacıyla giriştiği yeni yatırımında ütüleme ekipmanını komple Malkan’dan tedarik etti. Şöhret Tekstil projesi Malkan markasının Özbekistan’da perçinlendiği bir proje oldu.

Yurt içinde ve dışında son bir yılda Malkan’ın da katkılarıyla hayata geçirilen bu projelerin yanı sıra, son 5 yılda Malkan’ın 60’ı aşkın yurt dışı distribütör ağı kanalıyla da pek çok konfeksiyon ve hazır giyim fabrikası yeni yatırımlar gerçekleştirdi. Bunlardan başlıcaları; MISIR’da dünyaca ünlü gömlek üreticisi ISMACO (Ermenegildo Zegna), Türkiye’nin tüm dünyada kabul görmüş markaları MAVİ JEANS, COLİN’S ve TAHA GİYİM(LCW) ile Mısır’ın en büyük erkek takım elbise üreticilerinden VESTIA, UKRAYNA’da  dünyaca ünlü erkek kostüm imalatçısı VORONIN, İRAN’da erkek giyiminde piyasanın en tanınmış ve en çok tercih edilen markaları AVISHAN ve SALAR, ÖZBEKİSTAN’da erkek takım elbise üretiminde söz sahibi TEKSTİLE LİBOS, MOHİNUR LİBOSLARİ, BAGİRA TEKS, OFS, FAHİR TEKS, SPRİD PLYUS,  örme kumaş yani büyük penye fabrikaları SOLEY TEKS, JV INWESTTEX ,KALORAMA , UZTEX ve ÖZBEKİSTAN’da Türkiye’den tanıdık  isimler BOYBO GROUP, ALKIM TEKSTİL, BAYTEKS, ARGE FASHION, BURSEL, FLEMİNGO ve  KONTEX, LİTVANYA’da Danimarkalı bir pantolon üreticisi F.ENGEL, KIRGIZİSTAN’ın en büyük pantolon üreticisi BOSSER LUKS, POLONYA’da iç piyasanın en çok tercih edilen erkek takım elbise markası ELES, HİNDİSTAN’dan Avrupa’ya ihracat yapan takım elbiseci BLACKBERRY, BANGLADEŞ’te günde 6.000 adet klasik kumaş pantolon üretim kapasitesine sahip BITOPI GROUP ve AZERBAYCAN’da en büyük takım elbise üreticileri MIRZAYEF ile AKKORD TEKSTİL ve penyeci ALYANS TEKSTİL sayılabilir. Ayrıca AYKA HOLDİNG’in Etiyopya’daki yatırımına 300’ü aşkın ütü masası alımı ve dünyaca ünlü Alman erkek giyim markası Roy Robson’un İzmir’deki günlük 1.800 ad takım elbise üretim kapasiteli fabrikasının bütün ara ve son ütüleme sistemleri komple anahtar teslim proje şeklinde Malkan tarafından gerçekleştirmiştir. Genellikle erkek takım elbise, ceket ve pantolon üretimi üzerine çalışan ve piyasalarında oldukça tanınmış markalara sahip bu firmalar son yıllarda gerçekleştirdikleri yeni fabrika yatırımı veya kapasite artırımı projelerinde Malkan’ın üstün kalite ve hizmet anlayışıyla sunduğu ürünleri büyük bir memnuniyetle tercih etmektedirler. Türkiye’nin tekstil ve konfeksiyon ütü makineleri sektöründe dünyaya açılan penceresi konumundaki Malkan, yakın gelecekte İstanbul-Hadımköy’de hayata geçirmeyi planladığı 20.000 metrekare kapalı alan ve en son teknolojiye sahip üretim tesisi ile müşterilerine sunacağı üstün kaliteli hizmet ve ürünleri artırmayı hedeflemektedir.

One thought on “Malkan’dan konfeksiyon yatırımlarına büyük destek

  1. Yusuf Bek dedi ki:

    almanyada takim elbise üzeri satis yapmak istiyorum bana nasil yardimci olabilirsiniz

Comments are closed.