Tekstil sektörünün kalbi Bursa BTM 2015 Fuarı’nda atacak

Spread the love

249-12 Nisan 2015 tarihleri arasında kapılarını katılımcı ve ziyaretçilerine açacak olan Bursa Tekstil Makineleri Fuarı – BTM 2015, tekstil fuarına getirdiği yeni konsepti ile sektöre damgasını vuracak.

ECR Fuarcılık tarafından organize edilecek olan Bursa Tekstil Makineleri Fuarı – BTM 2015, 9 – 12 Nisan 2015 tarihleri arasında Türk ve dünya tekstil sektörünün önde gelen kentlerinden birisi olan Bursa’da, sektörün öncü temsilcilerini bir araya getirecek. Yerli ve yabancı birçok katılımcı firmanın bir araya geleceği Bursa Tekstil Makineleri Fuarı – BTM 2015’de, tekstil sektörünün geleceğini oluşturularak çok önemli B2B iş görüşmelerinin temelleri atılacak. Butik yapısı ile katılımcı firmalara ürünlerini doğrudan pazara tanıtma olanağı sağlayacak olan BTM 2015, firmalara iş bağlantıları oluşturmaları konusunda büyük kolaylık sağlayacak. Bu yönü ile BTM 2015, bir tekstil fuarı olmasının ötesinde katılımcı ve ziyaretçiler için en uygun iş geliştirme platformu olacak.  Ayrıca yakın bir tarihte fuar ve kültür merkezine dönüştürülen Türkiye’nin ilk tekstil fabrikalarından birisi olan Merinos Fabrikası’nda yer alan Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi (AKKM)’de kapılarını açacak olması da, BTM 2015’e ayrı bir anlam katıyor.

YEPYENİ BİR KONSEPT ‘’BTM2015’’

İlk kez gerçekleştirilecek BTM 2015 Fuarı, Bursa ve çevre illerden gelen katılımcılar ile yatırımcıları butik konsept çerçevesinde bir araya getirecek.  B2B İş görüşmelerinin ve anlaşmalarını gerçekleştirilmesi planlanan fuarda, diğer tekstil makine fuarlarının aksine, devasa stantlarda son teknoloji makinelerin sergilenmesi amaçlanmıyor. Bunun yerine yeni geliştirilen tekstil teknolojilerin tanıtımın yapılabileceği ve B2B iş görüşmelerine sahne olacak bir konsept hayata geçiriliyor. Fuar katılımcıları, ECR Fuarcılık tarafından özenle hazırlanan tek tip stantlar sayesinde yerli ve yabancı birçok fuar katılımcısı firmanın fuarlarda en büyük gider kalemlerinin bir tanesinin ortadan kaldırılmasının yanında, fuara katılan firmaların önemli oranda iş yükünün azaltılması hedeflendi. 12 metrekare ile 80 metrekare arasında değişen büyüklüklerde hazırlanacak olan stantlar katılımcı firmalar için her detayı düşünülerek planlanıyor. Stant içerisinde katılımcı firmaların görsel grafik uygulamaları yapılmasından, ikram servislerine kadar tüm detaylar en ince ayrıntısına kadar planlandı. Stant içerisinde toplantı odası hazırlanmasından, odanın içinde yer alacak projeksiyon perdesine kadar tüm detaylar ECR Fuarcılık tarafından katılımcı firmaların hizmetine sunulacak.

B2B TEKSTİL MAKİNALARI FUARI: BTM2015

Yalnızca, 100 firmanın katılımcı olarak kabul edileceği BTM 2015 fuarında ziyaretçilerin daha çok yeni teknolojiler ile ilgili bilgi alması, katılımcı firmaların ise doğrudan müşteriye ulaşması planlanıyor.

BTM 2015 Fuarının katılımcı konseptini oluşturan ürün grupları;

  • Dijital baskı makineleri ve aksesuarları
  • Boya, terbiye makineleri, tekstil kimyasalları, laboratuvar cihazları ve aksesuarları
  • Dokuma hazırlık ve dokuma makineleri, yardımcı makineleri ve aksesuarları
  • İplik ve iplik hazırlama makineleri, yardımcı makineler ve aksesuarları
  • Büküm ve bobin makineleri, yardımcı makineler ve aksesuarları
  • Teknik tekstil ve nonwoven makineleri, yedek parça ve aksamları
  • Örme makineleri (düz ve yuvarlak), atkılı, çözgülü örme, makineleri ve aksesuarları

KOMPAKT BİR FUAR İÇİN MÜKEMMEL BİR YER: MERİNOS FUAR MERKEZİ

Fuar merkezi “Türkiye’nin sanayi üssü” konumunda olan Bursa şehrimizin merkezindeki Merinos Parkı’nda yer alıyor. 307 bin metrekare Merinos Parkı içinde bulunan ve toplam inşaat alanı 120 bin metrekareye ulaştığı “Kongre ve Fuar Merkezi” (AKKM)’nin fuar alanı 7.600 metrekareden oluşuyor. Ayrıca AKKM, 750 metrekarelik üç ayrı sergi salonu, 7.000 metrekarelik açık sergi alanı, açık ve kapalı otopark ve toplam 3972 kişilik 4 ayrı seminer ve konferans salonlarını da içinde bulunduruyor. Ekonomimizin en önemli itici güçlerinden birisi olan Bursa’daki tekstil sektörü, geçmişten günümüze bir tekstil merkezi olma kimliğini devam ettiriyor. Yaratılan katma değerin yüzde 25’i tekstilden geldiği Bursa, Türkiye genelinde sosyo-ekonomik gelişmişlik sıralamasında İstanbul, Ankara, İzmir ve Kocaeli’nden sonra 5. sırada yer alıyor. Ayrıca Bursa, faal işgücü bakımından da İstanbul ve İzmir’den sonra 3. sırada yer alıyor. Uygarlıklar beşiği Anadolu’nun cennet köşelerinden Bursa, Türkiye sanayisi için büyük önem taşıdığı gibi, doğal güzellikleriyle de öne çıkıyor. BTM 2015’e gelen katılımcılar, yeşil Bursa’nın tarihi ve doğal güzelliklerini görmeden dönmeyecektir.