Dünyaya Türk damgası

Spread the love

“Yazılımdan öte, başarınız için çalışan iş ortağınız” sloganı ile çalışmalarını sürdürdüklerini dile getiren Ekstrem Yazılım Yönetim Kurulu Başkanı Murat Derya Güler,  yeni hedeflerinin yazılımlarına daha fazla yapay zekâ uygulamaları katarak kullanımı daha kolay ve daha efektif çözümler üretmek olduğunu söyledi.

Yazılım sektörünün önde gelen firmalarından Ekstrem Yazılım 30 yılı aşan tecrübesi, bilgi birikimi, kullandığı son teknoloji yanında Asya, Avrupa ve Afrika’daki müşterilerinin yanına şimdi de Kuzey ve Güney Amerika’yı eklemeye hazırlanıyor.

Yalnızca Tekstil ve Hazır Giyim sektörlerine yönelik yatay ve dikey çözümler üreten Ekstrem Yazılım, “Yazılımdan öte, başarınız için çalışan iş ortağınız” sloganı ile devam ettiği yaşamına kurulumundan bu yana dünyanın değişik ülkelerinde elde ettiği başarıları ile dikkat çekiyor. Bir Türk yazılım şirketinin kendi konusunda dünyanın en iyisi olma hedefi ile çıktığı yoluna emin adımlarla ilerlemeye devam ediyor. Ekstrem Yazılım Yönetim Kurulu Başkanı Murat Derya Güler, Ekstrem Yazılım olarak bir Türk yazılım şirketinin dünyada çok başarılı olabileceğini, bunun için gerekenin inanmak ve çok çalışmak olduğunu bilerek yola çıktıklarını ve şu ana kadar hedeflerinin tamamını gerçekleştirdiklerini ifade etti. Türkiye’nin tekstil ve hazır giyimdeki tecrübesinin kendilerine çok yardımcı olduğunu ve burada geliştirilen çözümlerin dünyanın her yerinde, her türlü firmaya kolayca adapte edilebildiğini vurguladı. Şu ana kadar Mısır, Etiyopya, Rusya, İran, Sri Lanka, Kırgızistan, Özbekistan, Pakistan, Bangladeş ve özellikle İngiltere’de birçok müşterilerinin olduğunu, bu ülkelerde yerel iş ortakları vasıtası ile çözümler sunduklarını ve bunların sayısının artan bir ivme ile devam ettiğini söyledi.

Yerli Yazılım, dünya pazarlarında

Amaçlarının yalnızca satış yapmak olmadığını, asıl önemli olanın kalıcı olarak sürekliliği sağlamak olduğunu ve bunun için çok titiz ve seçici davrandıklarını belirten Güler, şimdiye kadar gelinen noktanın %100 yerli bir yazılım firması için diğer firmalar adına da örnek teşkil edeceğini düşündüklerini belirtti. Yeni hedeflerinin yazılımlarına daha fazla yapay zekâ uygulamaları katarak kullanımı daha kolay ve daha efektif çözümler üretmek olduğunu vurgulayan Murat Derya Güler, çalışmaları hakkında şunları söyledi. “Sürekli gelişen ve değişen işletmeciliğin yanında dünyanın değişik coğrafyalarında ve kültürlerinde iş yapmak gerçekten zor.  Yapılan işin doğası itibarı ile ciddi bir Ar-Ge gerekiyor ve bunun için firma olarak ciddi yatırım yaptık. Yalnızca yerel olan ve böyle kalmayı düşünen firmalar, maalesef kalıcı olamayacaktır. Dünya ile rekabet edebilecek bir yapıda olmayan firmalar orta ve uzun vadede tercih edilmeyecektir. Bundan dolayı biz hedef olarak tüm dünyaya çözüm sunuyoruz. Gerçekçi hedefler dünya ile rekabet edebilecek yapıda olmakla sağlanabilir. Kalıcı olmak ve sürekli gelişebilmenin yolu dünya pazarlarında aktif olabilmek ve bu pazarlarda yer alıp sürdürülebilir faaliyetler yaparak sağlanabilir.”

Entegre çözümler sunuyoruz

Gittikleri her ülkenin yazılımlarının gelişimi için kendilerine önemli avantajlar sağladığını ve bunların katma değerli bir şekilde müşterilerine yansıtıldığını, farklılıkları faydaya çevirerek yalnızca bir yazılım değil aynı zamanda bir know-how sunduklarını belirterek bir yazılımdan daha fazlası olduklarını söyleyen Güler, “Yazılımlarımız son teknoloji ve mimari ile üretilmesinin yanında esnek, geliştirilebilir, parametrik ve tamamı ile entegre bir çözüm sunmaktadır. Dünyada böylesine konusunda uzman çözüm sunan bir ERP yok. Fakat bu bizim için bir rehavet oluşturmuyor. Aksine işine tutku ile bağlı olan ekibimizle her gün daha iyisini yapmak için işe ilk günkü motivasyon ve kararlılıkla devam ediyoruz. “Fast fashion“ mottosuna uygun, en uygun maliyetle maksimum faydayı sağlamak için çalışan işletmelerin yanında olmanın getirdiği güvenle şimdi de daha önce yapılmayanı yapıp rotamızı Amerika kıtasına çevirmiş bulunuyoruz” dedi.

Pandemi süreci ile yaşananlara da değinen Güler, “Yaşadığımız bu süreç ülkemiz ve dünyamız için zorlu ve kayıplarla dolu bir dönem olmasının yanı sıra yazılımın önemini çok daha öne çıkarmıştır. Şirketlerin ve çalışanların uzaktan çalışmayı tercih etmesi ve seyahatlerin kısıtlanmasına paralel online çalışma ve görüşmeler artmış ve iyi bir ERP yazılımına sahip olmayan firmalar işlerini yönetmekte zorlanmışlardır. Ürünlerimizi kullanan müşterilerimiz hayatlarına yalnızca aynı şekilde devam etmekle kalmamış, rakiplerinden avantajlı bir şekilde ve büyüyerek yollarına devam etmişlerdir. Herkesin bilinçlenerek çıkacağı bu süreçten Ekstrem Yazılım olarak yeni proje ve müşterilerle, sürekli büyüyerek yolumuza devam edeceğiz” şeklinde ifade kullandı.

#EkstremYazılım #yapayzeka #hazırgiyim #tekstil #MuratDeryaGüler #fastfashion #ERP #yerliüretim #işortağı #Ar-Ge #yeniprojeler #Asya #Avrupa #Afrika #KuzeyAmerika #GüneyAmerika