Malkan Makina’dan konfeksiyon üreticileri için otomasyon çözümler

Spread the love

50 yıllık tecrübe ve birikime sahip Malkan Makine tarafından geliştirilen 4 istasyonlu ve döner tablalı yeni ütüleme robotu piyasaya sürüldü. Türkiye’de ilk geliştirilen 4 istasyonlu, döner tablalı ve konveyör mal alma-taşıma opsiyonlu kot pantolon ütüleme robotu olma özelliği taşıyan sistem, hem döviz çıktısını önlüyor, hem de konfeksiyon üreticilerimizin uluslar arası arenada rekabet gücüne katkı sağlıyor.

2020 yılında gezegenimizi kasıp kavuran ve ticareti durma noktasına getiren Covid-19 salgın dönemini de bir fırsata çeviren Malkan Makine piyasada öncü firma olmanın hakkını veriyor. Spor, Casual ve Denim pantolonların ütülenmesi için tasarlanmış klasik ütüleme robotu üzerinde yapılan çalışmalar neticesinde geliştirilen 4 istasyonlu ve döner tablalı yeni ütüleme robotu geçtiğimiz Mayıs ayında piyasaya sürüldü. Günümüzde artık konfeksiyon üretiminde verimlilik ve hız en büyük rekabet avantajı halini aldı. Herkes bir şekilde minimum malzeme ve işçilik maliyetlerine ulaşabiliyor. Katma değer oluşturma ve karlılığı arttırmanın yegâne koşulu; enerji giderlerinden tasarruf ederken verimliliği yani birim zamanda çıkarılan iş miktarını arttırmak. Tabi bunu yaparken de çalışan sayısında gereksiz artıştan kaçınmak, mümkünse personel sayısını sabit tutabilmek diğer bir önemli husus. Bu da ancak otomasyon sistemlere daha fazla yatırım yapmakla mümkün oluyor. Tüm dünyada konfeksiyon makineleri üreticisi firmalar da Ar-Ge çalışmalarını bu yöne kanalize ederek, sürekli daha gelişmiş ve ileri teknoloji ile donatılmış otomasyon sistemler geliştirmeyi hedefliyor. Konfeksiyon ütü makineleri sektöründe 50 yıllık tecrübe ve birikimiyle duayen üretici ve ihracatçı firmalarımızdan biri olan Malkan Makina da sürekli iyileştirme ve geliştirme çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. 2020 yılında gezegenimizi kasıp kavuran ve ticareti durma noktasına getiren Covid-19 salgın dönemini de bir fırsata çeviren Malkan Makine piyasada öncü firma olmanın hakkını veriyor. Spor, Casual ve Denim pantolonların ütülenmesi için tasarlanmış klasik ütüleme robotu üzerinde yapılan çalışmalar neticesinde geliştirilen 4 istasyonlu ve döner tablalı yeni ütüleme robotu geçtiğimiz Mayıs ayında piyasaya sürüldü. Son dönemde pandeminin de etkisiyle küçük kapasiteli üreticiler gittikçe azalırken, yüksek kapasiteli üretim yapan firmalar pazarı domine ediyorlar. Makine günlük üretim sayısı ile yüksek kapasiteli bu üreticilerin hem ütüleme ihtiyacını gideriyor hem de maliyet avantajı sağlıyor.

Yeni ütüleme robotu

Daha evvel klasik ütüleme robotu ile 4 makine ve 4 elemanla yapılan işin aynısını tek makinede ve tek operatörle yapmak mümkün hale geldi. Ayrıca 4. Final istasyonuna adapte edilen konveyör taşıma bandı ve robot kollar sayesinde biten işlerin düzgün bir şekilde istiflenerek, eleman kullanmadan taşınması sağlanmıştır. Tamamen PLC kontrollü otomasyon sistem ile operatör sadece 1. İstasyona ütülenecek pantolonları yerleştirmekle meşgul oluyor. Gerdirme, buhar verme, hava üfleme, aparat baskıları, mal boşaltma gibi diğer tüm işlemler otomasyon biçimde tamamen makine tarafında işletiliyor. Böylelikle operatör için çok daha standart ve hızlı iş yapma imkanı meydana geliyor. Yeni geliştirilen bu otomasyon sisteme ayrıca klasik ütüleme robotundan farklı olarak patlet ve cep ütüleme opsiyonları da standart olarak ilave edilmiş oldu. Farklı kumaş seçenekleri ve pantolon bedenleri dikkate alınarak seçilen aynı anda 99 farklı program hafızasına sahip olan PLC ve Touch-Screen kumanda paneli ile son derece kolay programlama imkanı sağlanmış ve ayar değişiklikleri için harcanacak zaman minimuma indirilmiştir. Türkiye’de ilk geliştirilen 4 istasyonlu, döner tablalı ve konveyör mal alma-taşıma opsiyonlu kot pantolon ütüleme robotu olma özelliği taşıyan sistem, Malkan Makine dışında dünyada sadece bir tane Avrupa marka firma tarafından üretilmektedir. Malkan Makine ürünü olan robotun piyasaya sürülen satış fiyatı ise Avrupalı rakibinin çok daha altında kalmaktadır. %100 yerli üretim olan bu tür ileri teknoloji otomasyon sistemler sayesinde daha fazla dövizin yurt dışına çıkmayıp ülkemizde kalması sağlanırken, konfeksiyon üreticilerimizin uluslar arası arenada rekabet gücüne de ciddi bir katkı oluşturulmaktadır.

#malkanmakina #ütü #otomasyon #konfeksiyon #hazırgiyim #ütülemerobotu #spor #casual #denim #pantolon #enerji #tasarruf #verimlilik #üretim #ihracat #yerliüretim #kot #otomasyonçözümler #konfeksiyonüreticileri