Modanın Devleri İTÜ’lülerle Buluştu

Spread the love

1871İTÜ Gümüşsuyu Kampüsü’nde düzenlenen “İTÜ- TGSD Kariyer Günleri’nde H&M, Koton, Penti, Roman, Bozkurt, ETF, Internet, TYH, Intertek, System ve Saide Tekstil öğrencilerle bir araya gelerek, iş ve kariyer olanaklarını tanıttılar.

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği ile İstanbul Teknik Üniversitesi Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı Fakültesi ortaklaşa düzenledikleri İTÜ-TGSD Kariyer Günleri’nde öğrenciler ile Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen dev firmaları bir araya geldi.

TGSD Başkanı Cem Negrin, Kariyer Günleri’nin açılışında yaptığı konuşmada, hazır giyimin  Türkiye’nin en çok istihdam sağlayan sektörü olduğuna dikkat çekerek, eğitimli ve nitelikli iş gücüne her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduklarını söyledi.

Son yıllarda Uzak Doğu’ya kayan siparişlerin yaşanan krizlerin ardından yeniden Türkiye’ye yöneldiğini ifade eden Negrin, “Ülkemiz dünyanın en büyük hazır giyim üreticileri arasında ilk sıralarda yer alıyor. Sektör olarak her yıl Türkiye ortalamasının iki katı büyüyoruz. Dolayısıyla dünyadaki teknolojik gelişmelere hakim, dil bilen, ihtiyaçlar karşısında inovatif çözümler üretebilen çağın bilgileriyle donatılmış üniversite mezunlarına ihtiyaç duyuyoruz. Özellikle İTÜ Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı Bölümü bizim için son derece önemli bir kurum. Bugün burada ülkemizin ve global dünyanın önde gelen markalarını tanıyacaksınız. Sizler için hayati öneme sahip bu buluşmayı kendi adınıza fırsata çevirmenizi öneriyor, başarılar diliyorum” dedi.

Prof. Dr. Karaoğlu: Mezunlarımız Yüksek Donanıma Sahip

İTÜ Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı Fakültesi Dekanı Emel Önder Karaoğlu ise bu güne kadar bin 700’ün üzerinde öğrenciyi mezun ettiklerini belirterek, İTÜ’den mezun tekstil mühendislerinin gerek özel sektörde, gerekse kamuda birçok kuruluş tarafından tercih edildiğini söyledi.

Tekstil Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan mühendislerin tekstil malzemelerinin davranışları ile tekstil ve hazır giyim teknolojilerindeki makinelerin fonksiyonları konusunda bilgi ile donatıldığını anlatan Prof. Karaoğlu şöyle devam etti: “Mezunlarımız güçlü temel mühendislik bilgisine, analitik düşünme ve problem çözme kabiliyetlerine, profesyonel ve etik sorumluluk anlayışına, yüksek seviyede komünikasyon yeteneğine sahipler. Tekstil işletmelerinin farklı bölümlerinde, örneğin üretim, planlama, kalite kontrol, satış veya pazarlama, ya da tekstil ürünleri ve tekstil makineleri ile ilgili yerli ve yabancı şirketlerin acenteliklerinde işe alınıyorlar. Eğitimini devam ettirmek isteyen mezunlarımız da ulusal ve uluslararası okullar tarafından kabul ediliyorlar. Kariyer Günleri her geçen gün önem kazanmaya başladı. Buradaki amaç öğrencilerimizi iş hayatına hazırlamaktır. Sanayicilerin de bizimle işbirliği yapması son derece önemli.”

Etkinlik süresince firmalar kendilerine ayrılan süre içinde firma faaliyet alanlarını ve istihdam stratejilerini öğrencilerle paylaştılar ve yöneltilen soruları yanıtladılar.