Singer’den “Eğitimli birey, eğitimli toplum” projesi

Spread the love

Nasılsınız? Singer “Eğitimli Birey, Eğitimli Toplum” projesi kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Ali Rıza Altunel ile 5 yıl sürecek bir iş birliği protokolü imzaladı. Bu protokol, Halk Eğitimi Merkezleri’nde hanımların el becerilerini geliştirerek meslek edinmelerini sağlayacak mesleki teknik kursların açılmasını içeriyor. Bu bağlamda kursiyerlerin aile bütçelerine ve dolayısı ile ülke ekonomisine katkı sağlamaları, meslek değiştirebilmeleri, kişisel yeterliliklerinin açığa çıkarılması, hobilerinin geliştirilmesi, kolektif çalışma becerililerinin artırılması ve kendi kendine yetebilmeleri amaçlanıyor.  Konu ile ilgili görüştüğümüz Singer Türkiye Eğitim Koordinatörü İlknur Eşiz, proje hakkında sorularımızı cevaplandırdı.

Sektörün önde gelen firmalarından Singer’i birkaç cümle ile nasıl tanımlarsınız?

Singer markalaşma sürecini dolu dolu yaşamış ve yaşamaya da devam eden, benzeri az olan markalardan biri. Bizim stratejilerimizin temelinde, müşteri odaklı hareket etmek ve çağa ayak uydurmak geliyor. Teknolojik her gelişimin nimetinden mümkün olan en yüksek seviyede faydalanmaya çalışıyoruz. Yaptığımız yatırımların da çok büyük bir bölümünde, müşterilerimizin markamızdan maksimum faydayı sağlayabilmelerini esas alıyoruz.”

Singer’in “Eğitimli Birey, Eğitimli Toplum” projesinin kapsamı ve amaçları hakkında bilgi verir misiniz?

“Eğitimli Birey, Eğitimli Toplum” sloganı ile hayata geçirdiğimiz proje, ilk yıl illerde ilçe Halk Eğitimi Merkezlerinde 20 kurs sınıfı olarak planlandı. Kurslarımız 4 Mayıs 2017 tarihinde başladı. Her kurs, en çok 20-25 kursiyer ile başlıyor. Singer Dikiş Makineleri olarak kurs eğiticisinin, Singer & Pfaff makine eğitimi kursuna başlamasından önce bireysel makine eğitimini tamamlamaktayız. Ayrıca atölye donanımını gerçekleştirerek kursları fiilen başlatıyoruz. Bu bağlamda kursiyerlere Singer dikiş setleri ve makasları hediye ederek kurs başlangıç motivasyonunu sağlıyoruz. Kurs öğretmenini aylık raporlarla takip ederek, gerekli gördüğümüzde eğitim ve donanım takviyesi yapıyoruz. Kurs süreleri değişkenlik gösteriyor, bölge ve ihtiyaca yönelik süre kısaltımı ya da uzatmalar olabiliyor. Kurs sonunda çift imzalı sertifikalar hazırlayarak kursiyerlere takdim ediyoruz. İlk yıl 600 kursiyerin Singer Makine Eğitimi kurslarından faydalandırılmaları planlandı. Beş yıllık süreçte 3 bin kişiye ulaşılması sosyal sorumluluk planlarımız arasındadır. Bu bağlamda kursiyerlerin aile bütçelerine ve dolayısı ile ülke ekonomisine katkı sağlamaları, meslek değiştirebilmeleri, kişisel yeterliliklerinin açığa çıkarılması, hobilerinin geliştirilmesi, kolektif çalışma becerililerinin artırılması ve kendi kendine yetebilmeleri amaçlanıyor.”

Böyle bir projenin hayata geçirilmesindeki hedef nedir? Singer olarak sizin beklentileriniz nelerdir?

Ülkemiz nüfusunun yarısını oluşturan kadınlarımızın toplum gelişimimize olan katkılarının kişisel gelişimleri ile mümkün olacağı gerçeğinden yola çıkmayı uygun görmekteyiz. Kadına yatırımın en iyi karşılığı yeterlilik olgusudur. Bu bağlamda el becerileri kurslarını, kendi markalı ürünlerimizle (Singer & Pfaff) harmanlayarak üst seviyelere taşımaktayız. Genel kabul görmüş verilerin karşılığı olan “Alet işler, el övünür” söylemi tam da burada devreye giriyor. Üst segment makine tedarikçisi Singer Dikiş Makineleri Genel Müdürlüğü olarak mekanik, elektronik ve bilgisayarlı ev tipi makinelerimiz ile Türk kadınının eğitimine katkı sağlıyoruz. İlk yıl 600 kursiyerin Singer Makine Eğitimi kurslarından faydalandırılmaları planlandı. Beş yıllık süreçte 3 bin kişiye ulaşılması sosyal sorumluluk planlarımız arasındadır.”

e10

Bu proje kapsamında nasıl bir yol haritası izleyeceksiniz? Kimler katılabilir? Katılımcılara sağlanacak avantajlar nelerdir?

Kurslarımız 4 Mayıs 2017 tarihinde başladı. Şu ana kadarki programı ve sırası şu şekilde;

  1. Hatay Dörtyol Halk Eğitimi Merkezi’nde Singer Kursu
  2. Uşak Sivaslı Halk Eğitimi Merkezi’nde Singer Kursu
  3. Bursa Osmaneli Halk Eğitimi Merkezi’nde İlhan Oral Singer Servis Kursu
  4. Kütahya Tavşanlı Halk Eğitimi Merkezi’nde Akarçay Singer Servis Kursu
  5. Adana Seyhan Halk Eğitimi Merkezi’nde Öztaşlar Singer Servis Kursu
  6. Adana Halk Eğitimi Merkezi’nde Gizerler Singer Servis Kursu
  7. Siirt Merkez Halk Eğitimi Merkezinde İrfan Işıktaş  Singer Servis Kursu
  8. Malatya Merkez Halk Eğitimi Merkezinde Erben Mekanik Singer Servis Kursu

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ve ilköğretim çağını geçmiş durumdaki herkes Singer Makine Eğitimi Kurslarımıza katılabilir. Dikiş kurslarımız, en az 3 aylık en çok ise 6 aylık eğitimlerden oluşuyor.  Kursiyerlerimiz bu süreler içinde aldıkları eğitimlerle kendilerini yetiştirebiliyor. Bu kurslardan mezun olacak kursiyerler artık niteliksiz eleman statüsünden çıkmış oluyor. Aldıkları kurs sertifikası ile meslek sahibi bir insan olarak iş arayabiliyor. Öte yandan bu kurslardan mezun olanlar, öncelikle kendi evlerindeki sökük ve tamirler (fermuar değişimi, paça tamiri, eskileri yenilemek, çeşitli hobi dikişleri) için harcadıkları yıllık masraflardan kurtulacaklar. Bu da yıllık giyim kuşam masrafının %10’una denk geliyor. Örneğin; kursiyerlerin ücret karşılığı çalıştıklarını düşünelim. Günde 4 adet hobi torbası üretseler, 60 TL gelir elde edebilirler. Bu da ayda 1.500 TL gibi bir gelir demek. Elbette örnekleri çoğaltabiliriz.”

İlave etmek istediğiniz konu varsa ekleyiniz.

Singer Dikiş Makineleri A.Ş. Genel Müdürlüğü’nün sosyal sorumluluk projeleri içinde yer alan Singer Makine Eğitimi Kursları, ülkemiz kadınlarının istihdamına yönelik geliştirildi. Çıkış noktamız birden fazla hedefi içeriyor. Tedarikçisi olduğumuz Singer ve Pfaff markaları, segmentlerinde üstün özelliklere sahip durumda. Singer Makine Eğitimi Kursları, bu markalarımızı hedef kitle ile daha kolay buluşmasının bir yolu… Kadınlar, kurslarımızda üst segment bilgisayarlı makinelere ulaşarak kullanımını öğreniyor ve uygulama çalışmaları yapılabiliyor. Genel hedefimiz ise kesinlikle istihdama yönelik çalışmalar yapan Halk Eğitimi kurslarının tarafımızdan takviye edilmesidir diyebilirim.”

#Singer, #eğitimlibirey, #eğitimlitoplum, #proje, #röportaj