2013 FEMMY ödülü Lenzing’in

Spread the love

İç çamaşırı üretimi dalında Lenzing ABD’de gurur gecesi yaşadı. Dünyada olduğu gibi, Türk tekstil sektöründe’de önemli bir pazara sahip olan dünya lideri tekstil elyafı üreticisi Lenzing, iç çamaşırı branşında dünyaca ünlü çatı kuruluş Underfashion Club FEMMY 2013 ödülünü New York FEMMY 2013 galasında aldı. Selüloz elyafında dünya lideri olan Lenzing, Underfashion Club tarafından tedarik kategorisinde FEMMY Ödülüne layık görüldü. Ödülü, New York’da düzenlenen FEMMY 2013 gala gecesinde dünya lideri kuruluş adına Lenzing’in tekstil elyafında Küresel Pazarlama Müdürü olan Andreas Dorner aldı. Her yıl gerçekleşen FEMMY Ödülleri galasında iç çamaşırı branşında dünyanın önemli ve önde gelen çatı kuruluşu Underfashion Club endüstrinin 5 kategoride lider şirketlerini, kişilerini ödüllendirmenin yanı sıra, Underfashion Club eğitim programları içi fon oluşmasını sağlıyor. Bu yıl ödüle layık görülenler: • tedarik/sunumda: Lenzing Tekstil Elyafı • perakendecilikte: Bloomingdale’s • üretimde: Cosabella • yenilikte: Hautelook • hayatın içinde: Josie Natori.
Lenzing’in yüksek yetkinliği olan birçok unsuru sektördeki branşa getirdiğine değinen Komar Layering’in başkanı ve FEMMY seçim komitesinin üyesi Mark Sandler, Lenzing’in yenilikçi elyafı müşterilerin arzuladığı lüks, modaya uygun, rahat ve etkileyici iç çamaşırını yaratmakta sektöre yardımcı olduğuna, özel ve özenli tedarikçi olan Lenzing’in son derece iddialı endüstrimizde yüksek standartları tutturduğuna da değinerek, Lenzing’in, yıllardır verdiği mükemmel servisten dolayı ödüllendirmenin kendileri için büyük bir zevk olduğunu belirtti. Konuşmasına

“Olağanüstü iç çamaşırları için üreticilerin, toptancıların ve perakendecilerinde tercihi olan,
eşsiz ve estetik elyafı sunmak bizim önemli bir yatırımımızdır’’ sözleri ile başlayan Lenzing Küresel Pazarlama Müdürü Andreas Dorner. ‘’Burada, Amerika’da ve tüm dünyadaki çalışma arkadaşlarımız adına FEMMY 2013 ödülünü almak bana son derece gurur vermektedir’’ dedi. Lenzing’in ürün yelpazesinden Lenzing Modal®, TENCEL®, MicroModal® v e b irçok değişik elyaftan oluşmakta, doğal yumuşaklığı, renk yoğunluğu, nem yönetimi, cilt dostu oluşu ve birçok farklı özellikleri ile tanınmakta.

Bunun ötesinde Lenzing, çevresel açıdan kabul edilebilir üretimi ile zirvede yer almakta, sadece işlevsellik ve güzellik ile Değil, aynı zamanda sürdürülebilirliği ile de kendini kanıtlamıştır. VİNÇOTTE, DİN CERTCO, ABD BPİ gibi dünya çapında bir çok kompostlama sertifikaları sahibi TENCEL®, % 100 kompostlama özelliğine sahip.

Biyolojik olarak parçalanabilir özelliği olan Öko maddeden oluşan TENCEL®, atıldığında doğa dostu olarak % 100 gübreye dönüşür, doğadan gelip, doğaya döner. Türkiye’de de önemli bir pazara sahip olan LENZİNG bu sene de İstanbul CNR’de 13 -15 Mart tarihlerinde Texbridge fuarında yerini alacak, ürünü TENCEL® Denim’i tekstil sektörünle buluşturacak.

LENZİNG’İN TÜRK SPOR GİYİM PAZARINDAN BEKLENTİSİ ARTIYOR
Bu senenin başında gerçekleşen tüm uluslararası spor fuarlarında, elyaf üreticisi olan Lenzing, tamamıyla ‘’iyi hissettiren elyaf’’ teması üzerinde durdu. Fonksiyonel giysilerde en önemli unsur, doğru tekstil elyafının seçimidir. Selülozik bir elyaf olan TENCEL®, yüksek nem emme kapasitesi ve pürüzsüz lif yapısı sayesinde ciltteki tahrişi önleyerek, spor giyiminde rahat giyim konforunu sağlamakta. TENCEL® lifine talep sürekli artmaktadır. Avusturyalı elyaf üreticisi, Türk pazarındaki talepte de önemli bir artış beklemektedir. Güncel verilere göre Lenzing % 40 pazar payı ile Türk tekstil sektörünün en önemli elyaf (TENCEL®, Lenzing Modal®, Lenzing Viscose ®) tedarikçisidir. Şirket gelecek yıllarda da pazar payını giderek arttıracaktır.

İYİ HİSSETME KONSEPTİ

Günlük hayatta yaşadığımız stres ve günün hızlı tempolu yaşantısı sağlığımızı etkilemektedir. Vücudu dinlendirmek ve canlandırmak için gerekli olan zaman, hayatımızın çok değerli bir parçası haline gelmiştir. TENCEL®, bütünsel sağlık konsepti ile yaşamı dengeler. TENCEL® ile üretilen tekstil ürünleri insanın rahat hissetmesini sağlar. Cilde hassas ve aynı zamanda çevre dostu olan  bu lif, rahatlamaya katkı sağlamaktadır. Özel kozmetik lifi olan TENCEL® C, okyanusal cilt bakım kompleksi ile insana kendini iyi hissettirir.

DOĞA İLE UYUM
TENCEL®, doğa ile uyum sağlayan fonksiyonel bir liftir. Ham maddesi ağaç olduğu için botanik kökenlidir. Elyaf üretimi, kapalı üretim süreci sayesinde doğa dostudur. Bu sebepten dolayı TENCEL® üretimi, çevreye ve insana saygılıdır. TENCEL®, doğal fonksiyonel bir lif olarak da bilinir. Nem emme oranı oldukça yüksektir ve cilde duyarlıdır. TENCEL® pamuğa göre %50 daha fazla nem çeker ve pürüzsüz lif yapısı sayesinde cilt tahrişini doğal bir şekilde önler. Ağaçtan elyafa. TENCEL® doğadan gelir ve fotosentezi kullanır. Fotosentez, ezelden beri doğanın en önemli mekanizmasıdır ve tüm yaşamın temelini oluşturur. Rahatlamayı elyafın doğal nem içeriği sağlar. Sürtünmeden dolayı tekstil ürünleri statik elektriklenir. Tekstil ürünlerdeki elektriklenmeyi, elyafın içindeki nem oranı belirler. Nem bir paratoner gibi davranır ve yüklenmeyi önler. TENCEL® de nem oranı yaklaşık %13 iken, polyesterde bu oran %1 dir. TENCEL® den üretilmiş spor kıyafetleri ile spor yapmak kelimenin tam anlamıyla ‘’rahatlama’’ sağlar. Cilt, insanın en büyük organıdır. Dengeli bir cilt sağlıklı ve güzeldir. Özellikle tekstil kozmetiği için geliştirilen TENCEL® C, okyanusal cilt bakım kompleksi (Kitosan) ile sağlıklı bir cilt sağlamaktadır. Özel bir elyaf olan TENCEL® C, cildin günlük nem kaybını hafifletir ve cilt sağlığını destekler. Wellness tekstili ürünlerinde TENCEL® C kullanıldığı zaman insan kendini iyi hisseder.