Lectra’dan eğitime büyük destek

Spread the love

İstanbul Teknik Üniversitesi Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı Fakültesi ile Lectra, Kaledo giysi ve kumaş tasarım çözümlerinin eğitiminde ortak çalışmak üzere anlaşmaya vardı.

İstanbul Teknik Üniversitesi Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı Fakültesi ile Lectra arasında gerçekleşen anlaşma, İTÜ Gümüşsuyu kampüsünde gerçekleşti. İTÜ ile Lectra eğitim işbirliği, İTÜ Tekstil Teknolojileri ve Tasarım Fakültesi adına Dekan Prof. Dr. Emel Önder Kararoğlu ve Lectra adına Bölge Direktörü Jean-Patrice Gros tarafından atılan imzalar ile hayata geçirildi. Mine Yurdagel, Prof. Cevza Candan ve Tuğçe Uluaşk’a bu eğitim işbirliğini hayata geçime konusundaki katkı ve desteklerinden dolayı şükranlarını dile getiren Dekan Prof. Dr. Emel Önder Kararoğlu, “Gerek moda tasarımı, gerekse tekstil mühendisliği programlarımızı ve progragram öğrencilerimizin bilgi ve becerilerini geliştirme anlamında Lectra yönetimine de son teknolojilerini bizlerle ve öğrencilerimizle paylaşma kararları bizleri sevindirmiştir. Bu bağlamda, Lectra’nın eğitim politikalarını sürdürmek bakımından Fakültemizin doğru adres olduğunu vurgular ve gençlerin eğitimine katkı sağlayan tüm tarafları kutlarım” dedi.

Anlaşma kapsamında Kaledo, İstanbul Teknik Üniversitesi Moda Tasarımı Bölümü eğitim programına dahil edilecek ve üniveriste laboratuarlarında Kaledo çözümleri öğrencilerin kullanımına açılacak. Bu sayede İstanbul Teknik Üniversitesi Moda Tasarımı Bölümü öğrencileri, moda ve hazırgiyim alanında dünyanın en yaygın kullanılan yazılımlarından biri olan Kaledo’yu bilerek iş hayatına atılma imkanına sahip olacaklar. Kaledo’nun eğitim programına dahil edilmesinin yanısıra, öğrencilerin portfolyolarını çalışırken ve yarışmalara hazırlanırken sürekli destek alabilecekleri bir merkez oluşturma hedefiyle başlatılan çalışma, gelecekte ortak organizasyonlarla ve sektör-öğrenci buluşmalarıyla genişletilecek.

240 yıllık bir geçmişe sahip olan İstanbul Teknik Üniversitesi, günümüzde 30,000den fazla öğrencisine ülkemizin en yüksek kalitede eğitimlerinden birini sunmaktadır. 2004 yılında kurulan Moda Tasarımı Bölümü ise eğitim, öğretim ve Ar-Ge faaliyetlerini, İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörlüğü ile New York Devlet Üniversitesi bünyesindeki Fashion Institute of Technology (FIT, New York) arasında oluşturulan işbirliği çerçevesinde gerçekleştirmektedir. Eğitimlerinin bir bölümünü FIT- New York’da tamamlayan öğrenciler, her iki kurumun onayını içeren diploma almaktadır. Moda ve marka yaratma becerisine sahip tasarımcıların yetiştirilmesini hedefleyen bölüm, drapajdan dikiş tekniklerine kalıp hazırlamadan sanatsal içerikli teorik ve uygulamalı derslere kadar pek çok alanda detaylı eğitim vermektedir.

Yumuşak materyaller – kumaş, deri, teknik kumaşlar ve kompozit materyaller – kullanan sektörlere özel entegre teknoloji çözümlerinde dünya lideri olan Lectra, özel bir Eğitim Programı kapsamında 60 ülkede 850den fazla eğitim kurumu ile ortaklaşa çalışmaktadır. Moda sektörünün gelecekteki profesyonelleri için Lectra’nın desteğini sergileyen bu program dahilinde Lectra öğrencilere eğitim hayatları boyunca eşlik ediyor. Öğrenciler alanlarındaki en yeni teknolojileri, sektördeki en derin tecrübeye sahip uzmanlar eşliğinde öğrenebiliyor.

İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencilerinin eğitimi için sunulan Lectra Kaledo çözümü tasarımcılara, fikirlerini gerçeğe dönüştürmeleri için gerekli araçları sunmaktadır. Giysi tasarımına özel, basit ve etkili araçlar, yeni modeller oluşturmak için gerekli süreyi kısaltır. Model planları ve taslaklar, yaratıcı trendleri çabucak ürün fikirlerine dönüştürerek görsel konseptler geliştirmeye hızlı bir başlangıç sağlar. Ayrıca, kumaş hazırlama içerikleri ile uygun maliyetli baskı tasarımları hazırlamak, özelleştirilmiş renk yönetimi/iletişimi mümkündür. Rapor fikirleri, üst üste binmeler ve boyutlar değiştirilebilir; tonlu baskılar için renkler gruplandırılabilir; sınırsız renk varyantları oluşturmak amacıyla sezonluk bir paletten yeniden renklendirme yapılabilir; rapordaki değişiklikler anında görülerek zamandan tasarruf edilerek kayıplar önlenebilir.