SANKO Holding onursal Başkanı Konukoğlu: “Toplumsal birliğin güçlendirilmesi gerek”

Spread the love

sanko-holdingSANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, toplumda zekatın ve nelerin zekatının verilip verilmeyeceğini kimsenin yeterince bilmediğini belirterek, “Bu konuda, herkesin anlayacağı açıklıkta bilimsel bir toplantı düzenlenmeli” dedi.

Konukoğlu, Gaziantep Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanlığı ve İslami İlimler Araştırma Vakfı tarafından düzenlenen “Toplumsal Birliğin Güçlendirilmesinde Dini Söylemin Önemi” konulu toplantının açılışında yaptığı konuşmasına, kendilerine üniversite yerleşkesinde Sani Konukoğlu İlahiyat Fakültesi binası yaparak Gaziantep Üniversitesi’ne devretme fırsatı verdiği için Rektör Prof. Dr. Yavuz Coşkun’a teşekkür ederek başladı. Gaziantep Üniversitesi’ne, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in tabiri ile “kişilikli mimari projeye sahip” fakülte binası yaptırdıkları için duyduğu memnuniyeti yineleyen Konukoğlu, sözleirni şöyle sürdürdü: “Hoşgörü şehrine hoşgeldiniz. Gaziantep asırlar boyunca Müslümanlara, Hıristiyanlara, Yahudilere ve Eremenilere ev sahipliği yapmış, barışın ve hoşgörünün beşiğidir. Aynı zamanda sanayi ve ticaret kentidir. Bu şehirde bu toplantıyı düzenleyen Gaziantep Üniversitesi ve İslami İlimler Araştırma Vakfı’na teşekkür ederim. SANKO olarak bugüne kadar 3’ü fakülte binası olmak üzere 21 okul ve 11 camii yaptırıp devletimize teslim ettik. Yenilerini de yaptıracağız. Ancak bu noktada sizlerden bir isteğim olacak. Toplumda çoğu insan zekatı ve zekatın önemini, nelerin zekatının verileceğini bilmiyor. Sizlerden bir isteğim olacak; bu konuyu halkın anlayacağı açıklıkta bir toplantıyı burada düzenleyelim, yayınını yapalım. Tüm giderlerini biz üstlenelim. Toplum olarak buna ihtiyacımız var. Herkes zekatını hakkıyla vermiş olsa, Türkiye bugünkünden çok daha hoşgörülü olur.”sanko-holding1

ZEKAT VE HAYIR İŞLERİ AKSATILMAMALI
Zekatı, pasta yapmak için una katılan kabartma tozuna benzeten Konukoğlu, “Zekat da paranın kabartma tozudur. Bize birkaç yıl önce zekat konusunu alimlerle derinliğine imceledik ve verdiğimiz zekat miktarı 3 katına çıktı ama paramız azalmadı. Demek ki, zekat aynı zamanda malının canının sigortasıdır” diye konuştu. Hayır işleri yapmayı ve zekat vermeyi “EFT işlemine” benzeten kullanan Konukoğlu, “Nasıl ki, siz bir tuşla havale çıkarıyorsunuz ve o paranın yerine ulaştığını biliyorsanız, biz de yaptığımız hayır işleri ve verdiğimiz zekatın öbür dünyada yansımaları olacağına inanıyoruz” diyerek sözlerini tamamladı. Toplantıya, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, YÖK Üyesi Prof. Dr. İbrahim Hatipoğlu, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun ve İslami İlimler Araştırma Vakfı Başkanı Prof. Dr. Ali Özek ile çeşitli üniversitelerden çok sayıda akademisyen de katıldı.